domingo, 11 de dezembro de 2016

L’Andorra panoràmica de Jordi Pantebre, exposada al CEC de la Sorbonne


Organitzada per l’Ambaixada del Principat d’Andorra a França, l’exposició Estatges/Instatges reuneix una seixantena de fotografies panoràmiques de paisatges andorrans fetes per Jordi Pantebre (Andorra, 1950), i que s’acompanyen de poemes d’Andreu Escales. Es podrà veure del 6 de desembre al 13 de gener del 2017 al Centre d’Estudis Catalans de la Sorbonne de París amb motiu de les XIV Journées Andorranes. 


L’exposició Estatges/Instatges parteix del primer monogràfic en paper publicat per Jordi Pantebre, i suposa una oportunitat única per veure imatges inèdites preses durant tota la seva trajectòria fotogràfica, de més de cinquanta anys. Pantebre ha creat un arxiu en brut de cinc milions i mig de fotografies, a partir del qual ha seleccionat el material a exposar.
Les fotografies mostren els paisatges, estanys, pics, ports, boscos i bestiar d’Andorra des d’una perspectiva panoràmica. Cada imatge és una panoràmica formada per tres, quatre o cinc instantànies. La composició final, a càrrec de Jaume Cendra, dóna com a resultat una àmplia mirada als espectaculars paisatges de l’orografia andorrana.

Jordi Pantebre (Escaldes-Engordany, 1950) es va iniciar al món de la fotografia amb 11 anys, i va cursar estudis a l’Institut Français de la Photographie et de la Cinématographie de París, i a l’Académie de Toulouse. ‘Estatges/Instatges’, el seu primer recull fotogràfic, es va publicar l’any 2011.


[Font: www.llull.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário