terça-feira, 18 de abril de 2017

La CUP batalla pels drets lingüístics dels parlants de català i occità

Els anticapitalistes alerten que s'estan ignorant lleis aprovades des de l'any 2010


Enmig del debat per la data del referèndum, la CUP segueix batallant pels drets lingüístics dels ciutadans dels Països Catalans. En aquesta ocasió, els anticapitalistes han alertat que no s'estan aplicant la llei del cinema i el codi de consum que va aprovar el tripartit l'any 2010 i que van fixar un pes major per a les llengües pròpies. La diputada Mireia Boya així ho defensarà el proper ple del Parlament que tindrà lloc els dies 25 i 26 d'abril. 
Si es complissin, la llei del cinema garantiria que la meitat de les pel·lícules que s'estrenen a Catalunya ho fessin doblades o subtitulades en català i el codi de consum, que tots els productes venuts a Catalunya s'etiquetin, com a mínim, en català. 
Fa 7 anys, quan les va aprovar el tripartit, les dues lleis van ser impugnades al Tribunal Constitucional. Ara bé, a l'espera d'una sentència que encara no ha arribat, les dues normes són vigents perquè no han estat suspeses ni anul·lades.

En català i occità, també al metge

Boya també farà èmfasi en els drets lingüístics dels parlants de català i occità en l'àmbit de la salut. En aquest sentit, la diputada també reclamarà que es garanteixi l'atenció oral i escrita en català i occità als centres mèdits, i que els documents impresos també estiguin disponibles en les dues llengües. 


[Font: www.racocatala.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário