quarta-feira, 7 de junho de 2017

‘Stealthing’: un nou delicte sexual?

L’activista Alexandra Brodsky l’ha descrit i batejat com a stealthing en un article seminal publicat al Columbia Journal of Gender and Law el passat mes d’abril. Us podeu descarregar l’article aquí. 



Escrit per Bernat Puigtobella

Quan un home en ple acte sexual es treu el condó sense el consens ni el permís de la seva parella, es diu que comet una agressió sexual, que té per nom stealthing. En anglès el terme stealth significa fer una acció o un moviment subreptíciament.
Mitjans anglesos i americans ja s’han fet ressò del fenomen a partir de l’article de Brodsky, que descriu una pràctica cada vegada més habitual. Brodsky equipara l’acte de stealthing a una violació i un jutjat de Lausanna ha estat el primer a condemnar per assalt sexual un home que es va treure el condó sense el consentiment de la seva parella. Es tracta d’un francès de 47 anys, del qual no ha transcendit el nom, que va contactar amb una dona suïssa a través de Tinder i a la seva segona cita el juny de 2015 va decidir unilateralment prescindir del preservatiu mentre tenien relacions. A banda del risc d’embaràs o de contagi de malalties de transmissió sexual, l’stealthing és sobretot un atac a la dignitat de la dona, que en molts casos hauria renunciat a tenir un contacte tan íntim si no s’hagués disposat de protecció. Les organitzacions defensores dels drets sexuals de les dones al·leguen que l’stealthing s’ha de castigar com una violació.
Alexandra Brodsky ha encunyat el terme ‘Stealthing’
El cas de Suïssa ha fet un tomb en els darrers dies. L’home hi ha recorregut i la condemna inicial per violació ha estat rebaixada.
La llei no és igual a tot el món, però l’advocada experta en delictes sexuals, Sandra Paul, sosté que l’home que comet stealthing està potencialment cometent una violació. “Hi ha d’haver un acord previ sobre l’ús del preservatiu i si es pot retirar”, afegeix. “Si la persona no compleix les regles, la llei diu que no va ser una relació consentida”. Per dir-ho ras i curt, si acordes tenir relacions sexuals amb preservatiu i te’l treus sense dir res, aleshores ja no tens el consentiment de l’altra persona”. I la violació és justament això: penetrar una altra persona sense que ho hagi consentit.
Recentment han anat sortint casos de dones que han denunciat aquesta pràctica, que sovint no es detecta a temps si l’home aprofita un canvi de postura o un moment de distracció per sostreure’s el condó. També s’han donat casos entre homosexuals. Sovint la víctima s’adona de l’engany quan l’altre ja ha ejaculat i és massa tard.


[Font: www.nuvol.com]

Sem comentários:

Enviar um comentário