sexta-feira, 31 de março de 2017

L'estat espanyol iniciarà un procés judicial contra el decret de plurilingüisme del País Valencià

El Consell Jurídic Consultiu també vol que es modifiqui alguns punts de la nova normativa



La polèmica arran del decret de Plurilingüisme, la normativa que regula l'ús institucional i administratiu de les llengües al País Valencià, no s'atura. 

Aquesta vegada ha estat el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, qui ha advertit que iniciarà un procés judicial contra la Generalitat valenciana si el govern de Ximo Puig no rectifica la reforma sobre els usos lingüístics

Méndez de Vigo ho ha anunciat aquest dimecres, després d'una pregunta de la portaveu d'Educació de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Marta Martín, sobre quines accions durà a terme el govern espanyol per aturar el decret.

El ministre espanyol ha fet aquestes declaracions dues setmanes després que el Consell Jurídic Consultiu (CJC), l'organització que vetlla pel compliment de l'ordenament jurídic del País Valencià, recomanés a la conselleria d'Educació modificar alguns punts del decret. 

Concretament, el dictamen del CJC assenyala que les referències del decret a la utilització del valencià són admissibles, sempre que no s'indiqui "l'exclusivitat en el seu ús", ni s'atribueixi una posició de prevalença o preferència. 

De fet, el decret diu, entre altres coses, que les autoritats i alts càrrecs de l'Administració de la Generalitat hauran d'utilitzar el valencià en les seves intervencions públiques. Un altre punt polèmic del decret és el que es refereix als contractistes i licitadors. El CJC dóna suport a què l'Administració fomenti l'ús del valencià entre aquests actors, però alerta que no se'ls pot obligar a utilitzar la llengua pròpia del País Valencià.


[Font: www.racocatala.cat]



Sem comentários:

Enviar um comentário