quarta-feira, 29 de março de 2017

La pintora kurda Zehra Dogan condemnada a dos anys i nou mesos de presó per una pintura

Va crear una pintura representant la destrucció causada per les forces de seguretat turques al districte kurd de Nisêbîn 



La pintora i periodista kurda Zehra Dogan ha estat condemnada a dos anys, nou mesos i 22 dies de presó per un tribunal turc per crear una pintura representant la destrucció causada per les forces de seguretat turques al districte kurd de Nisêbîn (Nusaybin, en turc).
Segons el diari turc Cumhuriyet, el Segon Tribunal Penal de Mardin a Turquia ha dictat la condemna perquè Doğan va dibuixar les banderes en els edificis destruïts per les forces turques. No obstant això, segons Artforum, el tribunal va expressar que el fet que Doğan compartís la imatge del seu treball sobre les operacions militars actuals va ser la causa de la seva sentència.
“Em van condemnar a dos anys i deu mesos de presó només perquè he pintat banderes turques en edificis destruïts. No obstant això, [el govern turc] el va causar. Jo només el vaig pintar”, ha dir Doğan en un tweet, ara eliminat, segons ha informat la plataforma de drets humans Turkey Purge.
Les forces d’Erdogan va arrestar Doğan en un cafè a finals de juliol, al·legant que les seves obres d’art van demostrar que estava connectada al Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK). “L’art i les pintures mai no poden utilitzar-se d’aquesta manera”, va dir Asli Pasinli, advocada de Doğan, segons VoiceProject, organització internacional dedicada a la llibertat d’expressió i l’activisme creatiu. 


[Font: www.racocatala.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário