quinta-feira, 2 de março de 2017

A subhasta per un milió de lliures un quadre ‘perdut’ de Dalí

La casa de subhastes Bonhams ha recuperat l'obra 'Retrat de perfil (La germana Anna Maria)' que només es va exposar una vegada abans de passar a mans privades



L’obra Retrat de perfil (La germana Anna Maria), pintada per Salvador Dalí l’any 1925, serà subhastada aquest dijous a la casa Bonhams de Londres. El quadre només es va exposar en una ocasió, va ser a Barcelona el novembre d’aquell mateix any, i poc després va passar a mans privades, fins avui. ‘Trobar una obra que pràcticament no s’ha mogut en els darrers cent anys és com obrir la tomba de Tutankamon’, explica India Phillips, responsable del Departament d’Art Modern i Impressionista de Bonhams i encarregada de negociar la venda amb els actuals propietaris del retrat. El quadre el va comprar la família Cusí i Fortunet de Figueres i al voltant del 1950 va passar a mans dels actuals propietaris.

‘El quadre era en un domicili prop de Barcelona, formava part del mobiliari’, explica Phillips, que confessa que ‘tant la identitat dels actuals propietaris com la localització concreta del quadre són confidencials’. També admet que, quan va establir contacte amb els propietaris per negociar la venda del quadre, ara fa gairebé un any, no sabia de quina obra es tractava. ‘M’esperava trobar un quadre de la dècada dels cinquanta o seixanta, però no una obra tan primerenca’, assegura i diu que li agradaria que l’obra anés a parar a una col·lecció pública. ‘Però jo, això, no ho puc decidir’, afegeix amb un somriure. 

En qualsevol cas, assegura que ‘és un honor’ haver ‘redescobert’ un quadre que ‘des del 1925 i fins al 2017 no havia estat exposat en públic’.


[Font: www.vilaweb.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário