Primera documentació: 1/07/2006
Tipus | manlleu |
Contextos | A destacar les novetats de la carta, a partir d’aquest estiu: augmenta la varietat d’amanides i, en molts casos, se sofistiquen amb nous productes com espinacs frescos i rúcula i formatge parmesà. [Butxaca, 1/07/2006] |
Claudio Hoyos, responsable d’El Filete Ruso, atribueix l’èxit a la qualitat del producte: carn ecològica de proximitat, pernil ibèric, formatge manxec, rúcula i pa del forn Baluard. [La Vanguardia, 16/06/2014] | |
Observacions | L’herba Eruca sativa és de la família de les crucíferes, té unes fulles molt característiques, aromàtiques i de gust lleugerament amarg i picant, que es mengen en amanida, sovint barrejades amb altres herbes. En català, aquesta herba rep el nom de ruca, però des de fa uns anys el nom rúcula, adaptació de l’italià rucola (que és una variant dialectal del nom general ruchetta) s’ha estès de manera generalitzada pels mercats i els menús. |
[Font: neolosfera.wordpress.com]
Sem comentários:
Enviar um comentário