Primera documentació: 12/02/2002
Tipus | prefixació |
Contextos | I una petita part de cabernet i sirà fan que no evolucioni tan ràpidament com ho faria si fos monovarietal. [El Temps, 12/02/2002] |
Hu-Ha és defineix com un “techno-tinto”, un vi negre monovarietal de raïm boval “seleccionat amb el mètode esta sí, esta no, esta me gusta me la como yo”, segons indica l’etiqueta del vi. [Time Out, 17/05/2018] | |
Observacions | En els diccionaris figura l’adjectiu varietal amb el sentit de ‘dit del vi elaborat a partir d’una sola varietat de raïm’ (GDLC). La definició explicita que aquest tipus de vi es fabrica amb una única varietat. Tot i això, en textos relacionats amb l’enologia, també s’utilitza la paraula monovarietal que, construït amb el prefix grec mono- ‘un’, torna a remetre a la idea que es tracta d’una única varietat de raïm. Malgrat que puguin semblar sinònims, els enòlegs diferencien el vi varietal del monovarietal basant-se en el percentatge, és a dir, si el vi està elaborat al 100 % amb un sol tipus de raïm, es pot dir que és tant varietal com monovarietal. En canvi, si el 80 % és d’una varietat i la resta d’una altra, el vi només serà varietal però no pas monovarietal. |
[Font: neolosfera.wordpress.com]
Sem comentários:
Enviar um comentário