Primera documentació: 21/10/2010
Tipus | sintagmació |
Contextos | El tomàquet de pera de Girona, els calçots de Valls o la carxofa del Prat també han estat estudiats en processos de millora. [El Periódico, 21/10/2010] |
Aquí, per exemple, tenim tot de tomàquets collits aquest matí: tomàquets cherry, tomàquets de pera, tomàquets verds... [Horari d’Estiu (La Xarxa), 6/07/2018] | |
Observacions | Els tomàquets són un producte de consum quotidià a tot Catalunya. Avui dia en el mercat en trobem de molts tipus: el tomàquet de Montserrat, el tomàquet de penjar, el tomàquet cor de bou o el tomàquet cherry. També, però, es conreen altres varietats que s’han conservat en algunes zones concretes, com passa amb el tomàquet de pera, una hortalissa que a l’Empordà mai no s’ha deixat de produir i que actualment experimenta una certa revifalla gràcies a l’interès dels restauradors de la zona que promouen els productes tradicionals d’aquestes comarques.
El tomàquet de pera (Lycopersicon esculentum)
és una varietat de tomàquet amb forma ovalada i aplanada, molt carnosa,
amb solcs a la superfície. La seva dolçor el fa ideal, quan és ben
madur, per a l’elaboració de salses i conserves, tot i que també es
consumeix cru en amanides o a la brasa.
|
[Font: neolosfera.wordpress.com]
Sem comentários:
Enviar um comentário