terça-feira, 11 de julho de 2017

València prepara una normativa per salvar els comerços històrics de la ciutat

L'Ajuntament està treballant en la idea de proporcionar una tutorització de dos anys



L'Ajuntament de València té previst llançar un pla per evitar que els comerços històrics de la ciutat siguin ocupats per les grans franquícies. Segons informa el digital Valencia Plaza, el pla s'està treballant amb el gremi de la petita i mitjana empresa. 

Concretament, l'objectiu és que aquells comerços que no tenen un hereu immediat (perquè els fills o parents dels propietaris no se'n volen fer càrrec) trobin a persones que es puguin fer càrrec del negoci. Per poder aconseguir-ho, el Consistori està treballant en la idea de proporcionar una tutorització de dos anys fins que el nou propietari agafi el relleu total. 

En declaracions recollides pel mateix digital, la vicealcaldesa de València, Sandra Gómez, ha assegurat que "a través de València Activa posarem en comú els comerços tradicionals que volen tancar i aquelles persones que se'n volen fer càrrec". 

Per tal que el projecte funcioni, els propietaris haurà de dirigir-se a l'oficina de València Activa més propera i informar que té la intenció de tancar. És aquell moment on s'activarà el protocol de l'administració valenciana. 

És important destacar que el procés de selecció serà consensuat entre el propietari del negoci i el nou aspirant. Tant la persona entrant com la sortint conviuran durant, màxim, dos anys i és llavors quan es farà el traspàs. De moment, el pla es troba en fase de redacció i encara no s'ha posat data pel llançament oficial.



[Font: www.racocatala.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário