quinta-feira, 6 de julho de 2017

La comunitat jueva catalana no-ortodoxa Atid fa 25 anys

Isʀᴀᴇʟ ᴀ Cᴀᴛᴀʟᴜɴʏᴀ felicita els 25 anys d'existència de la Comunitat jueva catalana ATID



Escrit per R. Nᴏᴠᴏᴀ

La totalitat de la comunitat jueva catalana està de celebració pel vint-i-cinquè aniversari de la creació, l'any 1992, de la Comunitat Jueva Atid.

Us en farem una pinzellada històrica:

Degut a l'increment de població de confessió jueva a la Barcelona dels anys 90, un grup de famílies i de joves adults, molts d'ells vinguts de fora (especialment de l'Argentina) decidiren crear una comunitat jueva no-ortodoxa amb la finalitat d'oferir un cicle de vida complet als joves i adults de la ciutat tot normalitzant la presència jueva a la societat barcelonina i catalana, on, de fet, hi està empeltada des d'antuvi.

Així és com va néixer aquesta comunitat que prengué el nom d'ATID (que, en hebreu, vindria a significar «l'esdevenidor» ). No fou fins entrat l'any 1997 que ATID es va fer d'un petit espai en un local de primera planta a la zona alta de Barcelona ​​on s'hi van impartir els serveis religiosos i altres activitats comunitàries en el que fou el naixement d'una nova sinagoga al cap i casal.

A partir d'aquell moment la comunitat fou agafant embranzida i anà creixent fins arribar gairebé al centenar de membres fet que la comunitat recorda amb l'arribada del primer Sefer Torah des de l'Argentina. Ja l'any 2009, la necessitat d'espai obligà de nou al trasllat vers un nou edifici molt més espaiós. Això fou possible gràcies a l'ajuda i l'esforç dels membres d'una comunitat ja dinàmica i arrelada a la ciutat que facilitava a una vuitantena de famílies jueves poder participar dels serveis religiosos i també de moltes altres activitats comunitàries des d'una visió no-ortodoxa del judaisme. 

Finalment, l'any 2014, ATID es va traslladar al seu local actual (força més cèntric) tot ampliant i adaptant llurs instal·lacions per a les més de 120 famílies que conformen avui una comunitat jueva dinàmica a la ciutat de Barcelona amb la qual Isʀᴀᴇʟ ᴀ Cᴀᴛᴀʟᴜɴʏᴀ sempre ha pogut comptar INCONDICIONALMENT a l'hora de lluitar contra l'antisemitisme i des d'aquí fer una especial menció als nostres estimats khaverim Gabi Pessah, Amos G.G., Marc Heymann, David Yabo, Tom Morgenstern, George Klein, Laura Kolesnikov, Moriah Ferrús i Sílvia Leida. 

La vostra joia és compartida! Mazal tov!!!


[Font: israelacatalunya.blogspot.com]

Sem comentários:

Enviar um comentário