terça-feira, 4 de julho de 2017

El Departament de Cultura destina 300.000 euros a la nova línia d'ajuts per a la traducció al català d'obres literàries i no literàries

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha presentat la nova línia d’ajuts per a la traducció al català d’obres literàries i d’obres no literàries en altres llengües, que té per objectiu potenciar el sector del llibre i la producció editorial a Catalunya. El Departament de Cultura ha creat aquesta línia de subvencions en el marc del Pla de Lectura 2020 per tal d’impulsar l’edició i la traducció en llengua catalana, afavorint la creació d’un catàleg ampli, divers i d’alt interès cultural a disposició dels lectors. Enguany, la línia d’ajuts està dotada amb 300.000 euros i es preveu mantenir almenys la mateixa dotació fins l’any 2020.

Amb aquesta línia d’ajuts, impulsada a través de la Direcció General de Política Lingüística, s’incentiva la publicació d’obres d’altres àmbits lingüístics amb una alta qualitat i de temàtiques poc difoses en llengua catalana, amb una especial incidència en l’assaig. Amb aquesta eina de suport es vol contribuir a equilibrar el cost d’edició de l’obra traduïda en llengua catalana, afavorint un preu de venda al públic competitiu respecte a la mateixa edició en altres llengües, com ara el castellà.

La primera convocatòria d’aquestes subvencions està tenint una bona acollida per part del sector editorial, i es preveu que només aquest any 2017 més de 150 títols puguin ser traduïts a llengua catalana amb el suport d’aquests ajuts. El període de presentació de sol·licituds finalitza el 30 de novembre de 2017.

Han participat en la presentació el president del Gremi d’Editors de Catalunya, Patrici Tixis; la presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Montse Ayats; el director general de Creació i Empreses Culturals, Quim Torrent; i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.

Durant la roda de premsa també s'ha presentat l'estudi d'Hàbits Lectors.


La previsió és que aquest any es tradueixin més de 150 títols a través d'aquesta iniciativa de suport al sector del llibre i la producció editorial.




[Font: www.gencat.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário