terça-feira, 18 de julho de 2017

Campanya per retornar els noms originals a les escoles construïdes durant la República

Diverses entitats fan força perquè Cristina Cifuentes canviï la nomenclatura dels centres educatius madrilenys



Ha nascut una plataforma perquè els noms originals de les escoles de la República tornin a ser els oficials. Ha estat a Madrid, que els sindicats CCOO, UGT, la Fapa Giner de los Ríos, partits polítics, Podem i IU de Madrid, Moviment de Renovació Pedagògica, i altres associacions de memòria històrica s'han ajuntat per fer força i aconseguir que el govern de Cifuentes tiri endavant la seva demanda. 
“Noms insignes d'una significada representació dels màrtirs de la nostra Croada” que aconseguien esborrar les “finalitats morboses, antipatrióticos i descristianizadores” de la República
La plataforma pels Col·legis de la II República exigeix a la presidenta madrilenya que restitueixi els noms originals, i deixi d'utilitzar la denominació posterior dels centres escolars que premien els membres més destacats del Partit Popular, molts dels quals estan ara presos o a l'espera de judici.
El canvi del nom es remet a les dues ordres ministerials dels anys 1938 i 1939 que van obligar a retirar els noms republicans, entre els quals el de l'escola '14 de abril' que es va acabar anomenant 'José Calvo Sotelo'.
L'ordre ministerial deia que es tractava de “noms insignes d'una significada representació dels màrtirs de la nostra Croada” que aconseguien esborrar les “finalitats morboses, antipatrióticos i descristianizadores” de la República.

[Font: www.racocatala.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário