terça-feira, 4 de julho de 2017

Campanha per que la television en catalan arribe dins tot lo domeni lingüistic

En Catalonha Nòrd arriban pas las emissions de television en catalan, mentre qu’Alsàcia a accès a las emissions de lenga alemanda



An entamenat una campanha per exigir que los mèdias en lenga catalana pòscan arribar dins totes los Païses Catalans. L’associacion Plataforma per la llengua es a l’origina d’aquela protèsta e planh qu’en Catalonha Nòrd arriben pas las emissions de television en catalan, del temps qu’Alsàcia a accès a las emissions de lenga alemanda.
 
Dins aquel sens, son a amassar de signaturas per exigir dels estats espanhòl, francés, italian e andorran, que garentiscan que los mèdias en catalan se vejan delà las frontièras politicas, e que o fagan amb la lei e en facilitant los besonhs tecnologics.
 
Demandan que las emissions en catalan fachas en Catalonha, en Aragon, al País Valencian o dins las Illas Balearas, se pòscan trobar dins totes los territòris, e mai en Catalonha Nòrd e dins la vila de l’Alguer en Sardenha.
 
Per reüssir, anóncian que realizaràn las accions necessàrias al près de l’Union Europèa en exigissent que s’aplique plenament la lei europèa que protegís los dreches lingüistics dels ciutadans dins l’encastre dels mèdias audiovisuals.

 
 
 
Lo sit de la campanha es www.catalàsensefronteres.cat



[Poblejat dins www.jornalet.com]

Sem comentários:

Enviar um comentário