segunda-feira, 19 de junho de 2017

Mecenatge per al primer festival de cinema gitano a Catalunya



La FAGIC busca mecenes per organitzar el primer festival de cinema gitano a Catalunya, del 6 al 8 d'octubre de 2017.

Autor: Marta Rius
"Papusza" (2013), de Joanna Kos-Krauze
i Krzysztof Krauze.
Font: Joanna Kos-Krauze i Krzysztof Krauze
Amb la voluntat d'oferir una mirada al món des dels ulls gitanos, la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) ha impulsat l'organització del primer festival de cinema gitano de Catalunya "AMARO DIKHIPEN". Es celebrarà a Barcelona els dies 6, 7 i 8 d'octubre de 2017.  Emmarcat en les 25 Jornades de Cultura Gitana, el certamen difondrà el coneixement de la cultura gitana, poc present al setè art, tant pel què fa a la temàtica com a l'autoria.
Per poder fer realitat el projecte, la FAGIC ha llançat una campanya de mecenatge per recaptar 3.000 euros de finançament. Les aportacions es poden realitzar a la plataforma migranodearena.org.
El 7, 8 i 9 d'octubre, la FAGIC celebrarà
el primer festival de cinema gitano a Barcelona.
Font: FAGIC
Les cintes que es projectaran abordaran temes transversals al poble gitano: infància, dones, pobresa, política, genocidi i història. Es programarà "Papusza" (2013), de Joanna Kos-Krauze i Krzysztof Krauze; "Zaneta", de Petr Václav; "Solo el viento", de Bence Fliegauf. Les projeccions seran en llengua roma (subtitulades al castellà).
La preestrena del festival serà el dimecres 21 de juny, a la plaça d'Herenni (Barcelona), a les 20.30h, i s'hi projectarà la pel·lícula "Papusza" (2013), de Joanna Kos-Krauze i Krzysztof Krauze.


Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya
Des del 1991, la FAGIC és una organització sense ànim de lucre que defensa els drets del poble gitano (o roma). És activa a nivell local, nacional i europeu en el desenvolupament de projectes adreçats a la població gitana a les àrees de justícia, cultura, salut, igualtat de gènere, inserció laboral i mobilitat europea.


[Font: www.xarxanet.org]

Sem comentários:

Enviar um comentário