segunda-feira, 26 de junho de 2017

Eʟ Jᴜᴅᴀɪsᴍᴇ ᴀ ʟᴇs ᴄᴏᴍᴀʀǫᴜᴇs ᴅᴇ Tᴀʀʀᴀɢᴏɴᴀ d'Andreu Lascorz arriba a la seva 4ª edició

Eʟ Jᴜᴅᴀɪsᴍᴇ ᴀ ʟᴇs ᴄᴏᴍᴀʀǫᴜᴇs ᴅᴇ Tᴀʀʀᴀɢᴏɴᴀ d'Andreu Lascorz arriba a la seva quarta edició apropant-nos a una realitat quotidiana poc coneguda com és la comunitat jueva catalana medieval.



A principis de juny, el bon amic i hebraista Andreu Lascorz, president de l'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel (ARCCI), va presentar al Centre de Lectura de Reus, la quarta edició de la seva obra El judaisme a les comarques de Tarragona.


L'èxit i gran acollida del llibre del professor Lascorz rau en una exploració íntegra, sòlida i documentada de la petjada jueva en unes comarques de les quals ell n'és sobrera i a bastament coneixedor. 

L'amatent lectura de llur obra acaba esdevenint en una interessantíssima eina didàctica i pedagògica per a tothom qui vulgui capbussar-se en les tradicions i festivitats jueves o el judaisme en general, d'una manera científica i documentada a casa nostra, submergint-nos en una realitat poc coneguda, la del judaisme, i més concretament la dels jueus de les comarques tarragonines. Lascorz ens apropa a una realitat quotidiana d'una comunitat ben integrada, arrelada, activa i diferenciada de la resta de comunitats existents a altres indrets de Sefarad com era la comunitat jueva catalana medieval.



Podeu escoltar el propi autor entrevistat recentment a Ràdio Sefarad:






[Font: israelacatalunya.blogspot.com]






Sem comentários:

Enviar um comentário