sexta-feira, 26 de maio de 2017

Grups i artistes israelians al Festival Primavera Sound

Els grups i artistes israelians Noga Erez, Vaadat Charigim, Moscoman, Autarkic i Junun featuring Shye Ben Tzur participen amb els seus concerts a inicis de juny al Festival Primavera Sound que se celebra un any més a Barcelona.



26/05/2017 || A partir del 31 de maig Barcelona acollirà com és d'habitud una nova edició del Primavera Sound, i com no podria ésser d'altra manera, amb destacada presència d'artistes i grups israelians:

Vaadat Charigim que actuarà el divendres 2 de juny a l'espai Ray-Ban a les 18:30 h.

Formada a Tel Aviv fa només cinc anys, Vaadat Charigim ha trobat refugi als ecos del shoegaze dels noranta, des d’on a començat a crear unes cançons que combinen les enredadores de l’electricitat i distorsió amb el brio del post-punk i el pop britànic dels vuitanta. Després de debutar al 2013 amb el fosc i enèrgic “The World Is Well Lost”, la banda capitanejada per Yuval Haring ha refinat la seva proposta amb “Sinking As A Stone”, un àlbum que entra en els dominis de New Order sense renunciar a unes atmosferes opressives.




Noga Erez que actuarà el dissabte 3 de juny a l'espai Bacardí Live a les 18:30 h.

Productora, compositora, percussionista i teclista, a la israeliana Noga Erez li han plogut les comparacions amb Björk, St. Vincent i FKA Twigs, noms que si bé ajuden a ubicar a aquesta jove de Tel Aviv, no serveixen per desxifrar del tot el ric univers d’una artista tot terreny que es mou amb gran desimboltura pels dominis de l’electropop i el pop futurista. Després de donar-se a conèixer com a percussionista de The Secret Sea i versionant temes com “Son Lux” de Weapons i “Let It Happen”, de Tame Impala, Erez ha fitxat per City Slang, on preparen el seu disc de debut.

Moscoman que actuarà el dijous 1 de juny a l'espai Bacardí Live a les 00:15 h.

Després de recórrer tots els clubs de Tel Aviv i mudar-se a Berlín per a seguir exercitant-se com DJ i productor, l’israelià Moscoman ha esdevingut un dels noms de referència de la pista de ball i en un cotitzat remixer per segells com Record Makers, Days of Being Wild i Relish Records. Educat musicalment al rock i el punk dels vuitanta i amb una carrera orientada cap a l’electrònica fosca i el techno musculós, el de Tel Aviv va publicar l’any 2016 “A Shot In The Light”, un disc de debut amb el qual aposta per traslladar l’energia del rock a la pista de ball i que a Barcelona presentarà en format directe amb banda d’acompanyament.

Autarkic que actuarà el divendres 2 de juny (Desperados Club feat. Bowers & Wilkins Sound System) a les 17:30 h. i el dissabte 3 de juny a l'espai Bacardí Live a les 20:30 h.

Darrera d'Autarkic trobem a Navad Spiegel, un productor israelià instal·lat a Tel Aviv que s'ha fet un nom a la cultura de clubs gràcies a un repertori que, bevent del techno i la música dance, reforça el component orgànic estrenyent llaços amb el pop electrònic i donant gran protagonisme a la veu. Samples, caixes de ritme i la seva veu, de fet, els ingredients bàsics d'una proposta que ha quedat perfectament plasmada en "Rotation" Rotation!", EP on l'electrònica de club s'apropa a la foscor pop dels vuitanta i als rigors de la música industrial.

Junun featuring Shye Ben Tzur & The Rajasthan Expres que actuaran el dissabte 3 de juny a l'espai Ray-Ban a les 18:30 h.

Junun és l’experimentació feta carn i el diàleg entre diferents cultures i diferents estils musicals convertit en un àlbum suprem; un tour de force polirítmic i vibrant que reuneix a l’exitós cantant i compositor israelià Shye Ben Tzur, a una vintena de músics indis alimenten les calderes de The Rajasthan Express al guitarrista de Radiohead Jonny Greenwood. Un apassionant i apassionat viatge d’anada i tornada pel groove oriental i un xoc entre tradició i modernitat que combina l’urdú i l’hebraic, llisca programacions electròniques entre vents i palmes i transforma la música qawwali i sufí en una invitació al desenfrè.


[Font: israelacatalunya.blogspot.com]



















Sem comentários:

Enviar um comentário