sexta-feira, 14 de abril de 2017

Un diputat escocès sobre Catalunya: 'No queda més remei que la independència'

George Kerevan public un article al The National on explica que 'no hi ha marxa enrere' en el procés sobiranista



El diputat del Partit Nacionalista Escocès, George Kerevan, ha afirmat aquest dilluns que "l'autèntica fractura europea" no és el Brèxit, sinó el procés que viu Catalunya. 

6 dies després que Kerevan es reunís amb el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, el diputat escocès ha publicat un article al diari The National on explica perquè Catalunya organitzarà un referèndum d'independència. Kerevan ha afirmat que ens trobem davant "d'un cas clàssic on una força política imparable​ colpeja un objecte polític inamovible". 

A l'article explica com el pes de la història entre Catalunya i la resta de l'estat espanyol, sobretot el de la guerra civil espanyola, està influint en el procés sobiranista. També repassa la transició i acaba amb la reforma de l'estatut català.

Tot plegat per acabar afirmant que després de molts episodis on els catalans han sortit malparats, "la nova generació política de Catalunya ha decidit que ja n'hi ha prou". 

"Si Madrid no pot reconèixer la nacionalitat catalana en un marc legal intern, no queda més remei que la independència", explica Kerevan. El diputat nacionalista també afirma que "després d'aconseguir la primera majoria independentista al parlament" els socialistes catalans han decidit renegar del referèndum. 

"No hi ha marxa enrere", avisa Kerevan. "Catalunya encara te assumptes pendents amb la història".


[Font:  www.racocatala.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário