quarta-feira, 19 de abril de 2017

Les fotògrafes Neus Solà i Sumy Sadurni exposen a París

La Fondation Hippocrène exposa a París l’obra dels finalistes del premi International Women Photographers Award. La mostra reuneix, fins el 19 d’abril, una selecció de fotografies de la guanyadora del premi, Farah Salem, així com de les deu finalistes, entre les quals s’hi troben les fotògrafes catalanes Neus Solà i Sumy Sadurni. Solà hi presenta el seu retrat de la comunitat gitana de Perpinyà, i Sadurní aborda la crisi dels refugiats del Sudan del Sud a la recerca de la pau a Uganda. 


La International Women Photographers Association (IWPA) promou l’obra de fotògrafes destacant i mostrant el seu talent a un públic internacional. L’associació té com a missió estimular i donar suport a les dones en el seu camí per reafirmar la seva veu pròpia en l’art de la fotografia. El premi IWPA i la promoció de les exposicions són els seus mitjans principals.
L’exposició del premi IWPA és itinerant: es pot veure a París, a la Fondation Hippocrène, fins el 19 d’abril, i després viatjarà a Nova Delhi (Índia), Port Saïd, Alexandria i El Caire (Egipte), Al-Riyad (Aràbia Saudita), Lahore i Islamabad (Pakistan), i Bahreïn. A França es podrà tornar a veure del 28 d’agost al 15 de setembre, a l’Alliance Française de Tolosa.
Neus Solà és una fotògrafa documental nascuda i establerta a Barcelona. Ha treballat com a reportera gràfica per a ONG, moviments socials i projectes en diferents camps. El seu interès per diferents cultures i causes socials l’ha guiat cap a projectes de fotografia i vídeo documental a múltiples països, centrant-se en qüestions d’identitat, gènere i minories ètniques des d’una perspectiva antropològica.
Sumy Sadurni és una fotògrafa i periodista freelance que actualment viu a Kampala, Uganda. El seu treball se centra fonamentalment en l’actualitat internacional, els drets humans, i les protestes i conflictes socials. Ha viscut i treballat al Regne Unit, Uganda, Xile, Mèxic, Suïssa i Puerto Rico.



[Font: www.llull.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário