segunda-feira, 17 de abril de 2017

Dos mesos de lletres basques a Barcelona, amb Literaldia 2017

L'Euskal Etxea de Barcelona se suma a la diada de Sant Jordi, però no la limita a un dia, sinó que organitza un festival amb activitats durant els mesos d'abril i maig. L'objectiu és apropar la literatura basca als catalans i catalanes.



El festival de la literatura basca a Barcelona es diu Literaldia i enguany arriba a la seva tretzena edició. Ho fa amb noves propostes, que passen per la literatura però també per la música, la il·lustració i altres creacions multidiciplinars. Hi participaran tant noms coneguts per al públic català, com d'altres per descobrir.

Bernardo Atxaga, escriptor, i Jabier Muguruza,
músic, inauguraran Literaldia 2017
El programa del festival s'estén pels mesos d'abril i maig. Arrencarà amb un recital musical amb Bernardo Atxaga Jabier Muguruza el dimecres 19 d'abril, i acabarà el 29 de maig amb la xerrada "Els bascos i altres animals: Com (ens) dibuixem, a càrrec d'Asisko Urmeneta, dibuixant de còmics i il·lustrador. Eider Rodríguez, Maria Do Cebreiro, Miren Artetxe, Aritz Galarraga, Miren Agur Meabe i Jon Elordi seran alguns dels altres noms propis que protagonitzaran aquesta edició de Literaldia.
Literaldia 2017 va més enllà de la literatura: Bertsolaris, espectacles de poesia i dansa, xerrada dibuixada, tast de vins...
Estand de l'Euskal Etxea de Barcelona
a la Rambla la diada de Sant Jordi de 2016. 
Biblioteques, llibreries, l'Euskal Etxea i altres espais culturals seran els escenaris on es desenvoluparan les activitats. La major part d'elles seran gratuïtes "per fer que la cultura sigui a l'abast de tothom".

A més, l'Euskal Etxea tindrà un estand a Les Rambles de Barcelona durant tot el dia de Sant Jordi, "oferint la possibilitat d'aconseguir les últimes novetats de la literatura basca contemporània".


L'Euskal Etxea de Barcelona treballa des de l'any 1979 amb l'objectiu de divulgar la cultura basca a Catalunya. El festival de música EH Sona, el festival de cinema Zinemaldia.cat i el cicle literari Literaldia són les tres activitats estrella d'aquest centre cultural.


[Fotos: Euskal Etxea - font: www.xarxanet.org]

Sem comentários:

Enviar um comentário