sábado, 1 de abril de 2017

Creen un corrector ortogràfic informàtic de l'occità

Aquesta nova versió funciona amb un base col·laborativa que permet a l'usuari fer aportacions lèxiquesL'entitat Tot en ÒC ha creat un corrector ortogràfic informàtic de l'occità pel LibreOffice.org. Es pot instal·lar directament des de la pàgina oficial del programa o des de la web de l'entitat.

Aquest corrector es basa en la norma establerta per Loïs Alibert, un lingüista occità que va dedicar gran part de la seva vida a la restauració i a la normalització de la llengua occitana moderna. 

Aquesta nova versió funciona amb una base col·laborativa. És a dir, permet a l'usuari fer aportacions lèxiques i suggeriments a l'aplicació per tal de millorar-ne i incrementar-ne la base. Concretament, els usuaris disposen de la funció "afegir al diccionari".

Tal com informen aquí, el web de Tot en Òc proposa també un verificador ortogràfic gascó, creat pels autors Patric Guilhemjoan i Michel Turck. Les línies ortogràfiques del verificador estan basades en el diccionari occità gascó editat per Per Noste. [Font: www.racocatala.cat]

Nenhum comentário:

Postar um comentário