terça-feira, 4 de abril de 2017

14 cançons per a 14 entitats: el nou disc de Txarango

El grup català donarà el 50% dels guanys de l’àlbum ‘El cor de la terra’ a una quinzena de col·lectius socials. 

Escrit per Júlia Hinojo

  • Txarango és un grup de música que fusiona pop, reggae i sons llatins. Font: Txarango
    Txarango és un grup de música que fusiona 
  • pop, reggae i sons llatins. Font: Txarango

  • La portada del tercer àlbum del grup català. Font: Txarango

    La portada del tercer àlbum del grup català.
    Font: Txarango

  • El grup es va crear el 2010. Font: Txarango
    El grup es va crear el 2010. Font: Txarango
  • Logotip de Stop Mare Mortum, una de les entitats amb qui Txarango col·labora en aquest disc. Font: Stop Mare Mortum
  • Logotip de Stop Mare Mortum, una de les 
  • entitats amb qui Txarango col·labora en 
  • aquest disc. Font: Stop Mare Mortum

  • Txarango va participar al concert per a les persones refugiades en el marc de la campanya 'Casa nostra, casa vostra'. Font: Casa nostra, casa vostra
  • Txarango va participar al concert per a
    les persones refugiades en el marc de la
    campanya 'Casa nostra, casa vostra'.
    Font: Casa nostra, casa vostra
El tercer i nou disc de Txarango, ‘El cor de la terra’, confirma la implicació social d’un dels grups més intergeneracionals i populars del panorama musical en català, ara convertits en cooperativa de músics. Les experiències a l’Àfrica, Palestina i als camps de refugiats de Grècia han nodrit un àlbum format per 14 cançons i dedicat a 14 entitats sense ànim de lucre.

Txarango destinarà la meitat dels drets de cada cançó a una plataforma social en concret. Així, una quinzena d’associacions rebran el 50% dels beneficis del disc, que té l’objectiu “d’abraçar la feina de moltíssima gent que treballa en la construcció d’altres mons possibles”, tal com diuen al seu web, des d’on ja es pot descarregar el nou treball. 

‘Obriu les portes’ – Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

La cançó que obre el disc, ‘Obriu les portes’, revela la reivindicació de fons de l’àlbum, molt crític amb les polítiques contràries a acollir persones refugiades. Txarango cedeix la meitat dels drets d’aquest tema a Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), formada per prop de 500 entitats.

‘Una lluna a l’aigua’ – PAH

Aquesta cançó, que té videoclip oficial, acompanyarà la feina de l’Obra Social de la PAH, nascuda el 2011 per lluitar contra els desnonaments i a favor de la recuperació de la funció social dels habitatges buits.

‘El tren del temps’ – Tanquem els CIE

‘El tren del temps’ tracta de la importància d’esprémer fort el temps i donarà suport a la tasca de Tanquem els CIE, una plataforma contrària a la “vulneració de drets humans que suposen els centres d’internament d’estrangers”, com diuen a la presentació de la cançó.

‘Som foc’, amb la col·laboració de The Cat Empire – Human Supporters

Human Supporters rebrà la meitat dels drets generats per ‘Som foc’, una cançó que Txarango ha creat amb la col·laboració dels australians The Cat Empire. Human Supporters és una associació palestina que ofereix suport psicològic, social i educatiu als col·lectius que viuen sota l’ocupació militar.

‘Mil ocells’, amb la col·laboració de Jarabe de Palo – Fundació Map

El tema ‘Mil ocells’, que compta amb la participació de Jarabe de Palo, es posa al costat de la Fundació Map, del Ripollès. Els beneficis es destinaran al projecte ‘Al teu costat!’, dedicat al suport a famílies amb persones amb discapacitat.

‘Meravellós regal’, amb la col·laboració de Safari Children’s Choir – Cor Safari

‘Meravellós regal’ és una declaració d’amor a l’Àfrica que abraçarà la feina de Cor Safari, que treballa per sensibilitzar i defensar els drets humans a Espanya, els microcrèdits i els projectes de cooperació internacional a l’Àfrica Oriental.

‘Resiste y grita’, amb la col·laboració d’EKO Camp – EKO Project

Txarango va enregistrar ‘Resiste y grita’ al camp de refugiats de Vasilika, a Grècia, amb la col·laboració de la Comunitat EKO, a qui es dona suport en la tasca d’ajuda als milers de persones tancades com a refugiades en camps militaritzats.

‘Terra endins’, amb la col·laboració de Manu Chao – Fundació Esperanzah

‘Terra endins’ dona un cop de mà a la Fundació Esperanzah, que neix de l’impuls de diverses entitats socials del Prat de Llobregat amb voluntat de potenciar el sector de l’economia social, solidària i el desenvolupament sostenible.

‘Ulls de corall’ – Fundació El Maresme

La Fundació El Maresme, entitat que treballa per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, rebrà la meitat dels beneficis generats per ‘Ulls de corall’.

‘Et recordo’ – Sant Joan de Déu

La cançó ‘Et recordo’ posarà un granet de sorra als projectes que impulsen des de Sant Joan de Déu, des d’on s’atenen persones amb trastorns de salut mental, discapacitat intel·lectual, infants que pateixen alguna malaltia i persones sense llar.

‘Que tot vagi bé’ – Banc dels Aliments de Barcelona

El Banc dels Aliments de Barcelona, centrat a recuperar els excedents alimentaris i distribuir-los entre les entitats locals d’ajuda social, rebrà el suport de Txarango a través del tema ‘Que tot vagi bé’.

‘T’espero’ – Stop Mare Mortum

El tema ‘T’espero’ col·laborarà amb Stop Mare Mortum, una plataforma ciutadana que lluita per un canvi en les polítiques europees migratòries i d’estrangeria per acabar amb les morts al Mediterrani.

‘Somriurem’ – Proactiva Open Arms

Txarango ha decidit donar suport, a través de ‘Somriurem’, a la feina de Proactiva Open Arms, una ONG de Badalona que rescata del mar les persones refugiades que intenten arribar a Europa a través del Mediterrani.

‘Quan calla la ciutat’ – Pallassos en Rebeldia

El grup català continua immers en el món del circ i el teatre. Amb la cançó ‘Quan calla la nit’ col·laboren amb Pallassos en Rebeldia, una xarxa internacional d’artistes de circ, teatre i música que desenvolupa caravanes solidàries en comunitats indígenes i en camps de refugiats. 






















[Font: www.xarxanet.org]


















































































[Font: www.xarxanet.org]

Sem comentários:

Enviar um comentário