sexta-feira, 10 de março de 2017

La senyera arriba al WhatsApp

A partir del mes de juny, les grans empreses de missatgeria instantània podran incloure la nova icona

Compartir la icona de la senyera a través de WhatsApp podria ser possible a partir del mes de juny d’aquest any. Unicode, un consorci conformat per les empreses tecnològiques i organismes estatals més importants del món, afegirà nous codis, entre ells el que permetria l’aparició de la senyera, com així ho avança Softcatalà. Aquest consorci va actualitzant, cada cert temps, les seves versions i està previst que la pròxima es produeixi durant el mes juny.

Qualsevol organisme o persona pot sol·licitar noves icones al consorci Unicode. Després són les empreses com ara WhatsApp, Twitter, Apple, Google o Samsung les que han d’adoptar la nova versió d’Unicode per als seus sistemes operatius o aplicacions.


La incorporació de la senyera només dependrà de la voluntat 
de les empreses tecnològiques, però no de problemes tècnics.


Per què, fins ara, no hi havia la senyera?

Existeix un llistat internacional, denominat ISO, que classifica amb 2 lletres diferents estats. És el que utilitzava Unicode a l’hora de crear una bandera. Per exemple, AD representa Andorra. Per tant, no es podien reproduir les banderes dels estats i regions que no tenien codi ISO, com és el cas de Catalunya. Després de diferents queixes, finalment, Unicode ha variat aquest esquema per poder introduir noves icones.

La incorporació de la senyera només dependrà de la voluntat de les empreses tecnològiques, però no de problemes tècnics, i de la pressió ciutadana que es pugui fer, per exemple, a través d’una campanya a Change.org o altres plataformes similars.

L’estelada haurà d’esperar

Tot i així, de moment encara no es podran afegir banderes sobre moviments polítics o reivindicacions socials. Per tant, la de la Segona República Espanyola o l’estelada encara hauran d’esperar.


[Font: www.racocatala.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário