quarta-feira, 1 de março de 2017

La sentència contra el raper Valtonyc provoca mobilitzacions de protesta a tot el territori

Diferents col·lectius i organitzacions s'han indignat, tant a les xarxes com a través de diferents espais de debat

El passat dimecres 22 de febrer, l'Audiència Nacional va condemnar a tres anys i mig de presó el raper de sa Poble, Josep Miquel Arenas, més conegut com Valtònyc. 


Segons els jutges, Valtonyc hauria incorregut, a través de la seva música, en tres delictes: enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces. L'advocat del raper recorrerà contra la sentència davant el Tribunal Suprem.

Arran de la sentència de l'Audiència Nacional, diferents col·lectius i organitzacions s'han indignat, tant a les xarxes com en diferents espais de debat. Concretament, el passat divendres, el Grup de suport llibertat Valtonyc va organitzar una assemblea al local de l'Obra Cultural Balear per tal d'articular una mobilització social de rebuig contra allò que consideren "un ataca a la llibertat d'expressió".

Segons anuncia el diari Ara, d'aquesta trobada n'ha sortit el compromís de crear diferents comissions de treball: per redactar un manifest i un argumentari, "per combatre la tergiversació mediàtica", una de mobilització cultural i una d'econòmica per recaptar fons per a la causa. Tot orbitant al voltant de l'objectiu d'assolir "l'absolució de Valtonyc".

La mobilització que està ja en marxa no sols se centrarà a reclamar la llibertat per a Valtonyc, sinó també en evitar que la llei Mordassa posi fi, al que consideren, una coacció a la llibertat d'expressió. Per aquest motiu s'intentarà que els ajuntaments expressin mitjançant mocions dels partits d'esquerra i nacionalistes, el seu posicionament sobre la condemna a presó de Valtonyc.



[Font: www.racocatala.cat]








Sem comentários:

Enviar um comentário