quarta-feira, 29 de março de 2017

El Ple dona via lliure perquè la cambra continuï tramitant el Projecte de llei sobre les voluntats digitals


El Ple ha donat aquest matí via lliure perquè la cambra continuï tramitant el Projecte de llei sobre les voluntats digitals i de modificació dels llibres segon i quart del Codi civil de Catalunya, després que la iniciativa hagi superat el debat de totalitat sense que cap grup no hi hagi presentat esmenes de rebuig.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha presentat el projecte, que regula la manera com les persones poden determinar com s'ha d'administrar, quan morin, el llegat relatiu a la seva activitat en els entorns digitals.

El text estableix que les voluntats digitals es poden ordenar mitjançant testament o un document que s'inscriuria en el Registre de voluntats digitals, que crea la mateixa llei. També regula les voluntats digitals en els casos de pèrdua sobrevinguda de capacitat i la facultat dels pares o tutors de vetllar per una presència digital adequada dels menors a la xarxa.

En el debat també hi han intervingut Jordi Orobitg (JxSí), Lorena Roldán (Cs), Rosa Maria Ibarra (PSC), Joan Coscubiela (CSQP), Esperanza García (PPC) i Mireia Boya (CUP).

Un cop superat aquest primer debat, la iniciativa continuarà ara la tramitació en comissió abans que torni al Ple perquè en faci el debat i la votació finals. El projecte es tramita pel procediment d'urgència extraordinària a petició del Govern. 



[Font: www.parlament.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário