segunda-feira, 13 de fevereiro de 2017

La Creu Roja imparteix cursos de català a més de 200 refugiats

Segons l'organització, l'aprenentatge de la llengua 'els facilita i accelera la seva integració'

La Creu Roja ha realitzat cursos de català i castellà a més de 200 refugiats durant el 2016. Segons informa l'organització en un comunicat, l'aprenentatge de la llengua "és un element clau en el procés [d'acollida] d'aquestes persones a casa nostra, ja que els facilita i accelera la seva integració".

L'ONG té un programa estatal per la integració dels refugiats que dura, aproximadament, dos anys. El procediment està dividit en 3 fases: acollida, integració i autonomia. Durant la primera part, els refugiats que venen a Catalunya aprenen el català, el castellà i l'entorn del país: la seva cultura, la societat, etc. 

Creu Roja garanteix l'allotjament dels refugiats en places d'acollida residencials, en albergs o pisos habilitats per aquesta finalitat. L'organització disposa de diferents espais repartits per tot el territori. Actualment compten amb 156 establiments residencials i es preveu que l'ONG pugui doblar el nombre de places durant el 2017.

Un cop els refugiats estan establerts, se'ls deriva a les classes de llengua amb els recursos de la mateixa Creu Roja o entitats externes que també ofereixen aquest servei.

[Font: www.racocatala.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário