sexta-feira, 9 de dezembro de 2016

Jordi Savall tanca l’Any Llull internacional amb un concert a Jerusalem


El proper 14 de desembre Jordi Savall tancarà a Jerusalem el programa internacional de l’Any Llull, que aquest any 2016 ha commemorat el 700 aniversari de la mort del filòsof i escriptor Ramon Llull. Savall dirigirà un concert d’homenatge a Llull que tindrà lloc al Jerusalem International YMCA, a la capital d’Israel. El dia abans, dimarts 13 de desembre, per complementar la jornada, la Universitat de Jerusalem acollirà una conferència del Dr. Harvey Hames sobre la relació entre el pensador mallorquí i el món jueu. En l’apartat internacional de l’Any Llull s’han celebrat més d’una cinquantena d’actes a l’exterior coordinats des de l’Institut Ramon Llull. 
Jordi Savall (Igualada, 1941)
Sota el nom Ramon Llull. Temps de conquestes, de diàleg i desconhort, el programa del concert de Jerusalem és un reflex de l’aiguabarreig cultural de l’època de Llull, amb música cristiana, àrab i jueva, i també amb peces trobadoresques i populars. Les peces musicals volen evocar la vida de Ramon Llull formant una amalgama dels sons de totes les costes del Mediterrani medieval que s’intercalaran amb les intervencions dels actors Sílvia Bel i Jordi Boixaderas, que recitaran alguns fragments de les obres més representatives de Llull.
El concert, organitzat per l’Institut Ramon Llull en col·laboració amb la Jerusalem Baroque Orchestra, serà interpretat per instrumentistes de l’Hespèrion XXI i altres músics de l’entorn del Mediterrani, amb Jordi Savall a la direcció. D’aquesta manera, l’Any Llull arribarà a la seva fi amb el mateix concert que va servir per inaugurar-lo a Sant Francesc de Palma, a Mallorca, el novembre del 2015.
D’altra banda, la Universitat d’Israel també se suma a la celebració de clausura de l’Any Llull acollint una conferència del Dr. Harvey Hames, professor de la Universitat Ben Gurion del Nègueb, el 13 de desembre. L’acte, centrat en la relació entre Llull i el món jueu, també comptarà amb la participació de Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull.
L’Institut Ramon Llull és el responsable del programa internacional de l’Any Llull, que s’ha celebrat enguany en commemoració del 700 aniversari de la mort del pensador mallorquí Ramon Llull, l’autor més universal de la cultura catalana. Aquest programa ha inclòs l’exposició itinerant ‘La veritat inefable: el Llibre d’amic e amat de Ramon Llull’, que ha visitat diverses universitats europees, i més de 50 activitats entre concerts, lectures poètiques, conferències i altre actes acadèmics i literaris, que s’han anat celebrant al llarg de l’any arreu d’Europa, Amèrica i el nord d’Àfrica. 


[Font: www.llull.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário