quinta-feira, 18 de agosto de 2016

Shens papèrs: un filme en occitan e berbèr sus la tolerància e la dobertura a l’autre a l’entorn de la musica e la dança


S’es lançada una campanha de micromecenatge per n’assegurar la difusion pus larga possibla
L’associacion Art’Òc ven de nàisser amb lo filme Shens papèrs, un cort metratge musical de granda qualitat ont se mescla la vida vidanta d’una familha sens papièrs, lo cant e la dança. Lo filme, rodat a Aush, es escrich e realizat per Philippe Espinasse, corealizat per Eva Cassagnet e filmat per Amic Bedel. Compta amb l’ajuda preciosa del CAMOM per l’enregistrament de la cançon.
 
La còla d’Art’Òc definís lo filme coma “tolerància, dobertura a l’autre jos las paraulas justas en occitan e en cabil”, amb lo fons de la musica entestanta e lo pas dels dançaires del rondèl. Un trentenat de dançaires participèron al rodatge del 8 de març passat a Samatan (Savés) per donar vida a un rondèl.
 
Lo filme se difusarà al Hestiv’Òc, a Clap de Lenga, Lenga, Ciné32, e Òc-Tèle.
 
 
Campanha de micromecenatge
 
Per finançar aquel filme, la còla d’Art’Òc a lançat una campanha de micromecenatge sul sit d’Ulule.fr. Lo finançament servirà a la pòstproduccion del filme, çò es pagar lo montaire, crear d’afichas, de DVD, prepausar lo filme a un maximum de festenals e assegurar sa difusion pus larga possibla. Un mejan formidable de fomentar la convivialitat, la tolerància e la lenga occitana.

 
 [Poblejat dins www.jornalet.com]

Sem comentários:

Enviar um comentário