sexta-feira, 4 de março de 2016

Neolosfera: foodie m i f i adj

Primera documentació: 18/12/2014
Tipusmanlleu de l’anglès
ContextosSublimar la pell, alliberar el cos de toxines, incrementar la concentració, millorar la digestió o potenciar les defenses de l’organisme són alguns dels objectius que podem aconseguir seguint una de les tendències foodie més en auge actualment: els sucs detox. [El Periódico, 10/01/2010]
Sostres altíssims. Cadires vintage de tota mena. Parets amb maó a la vista. Algun sofà retro. Una bicicleta com a element decoratiu. L’embolcall perfecte per a una oferta de menjar i begudes no apta per a foodies impressionables. Per beure, no ho dubteu: sucs liquats, cafè de qualitat i cervesa artesana (tenen diferents tiradors). [Time Out Barcelona, 27/03/2015]
ObservacionsUn foodie és una persona que té un interès particular en el menjar, i és un manlleu de l’anglès format a partir del substantiu food ‘menjar’ i el diminutiu col·loquial -ie, que s’utilitza per format diminutius i noms afectius i que ha donat lloc també a selfie. Es diferencien dels gurmets (segons el GDLC ‘coneixedor, de gustos refinats, que sap distingir i apreciar la bona cuina i els bons vins’ i, per extensió, ‘persona afeccionada a la bona cuina’, moltes vegades associat a professionals) pel fet que la seva avidesa amateur inclou no només el producte final, sinó l’obtenció, preparació i consum del plat o producte. Els foodies són molt actius a les xarxes socials, sobretot a Instagram, on pengen fotografies artístiques dels plats que tasten en restaurants o que cuinen a casa amb l’etiqueta #foodie (i també #foodporn i #foodlove) per compartir-la amb els seus seguidors.
La paraula foodie va aparèixer per primera vegada a principis dels anys vuitanta. Gael Greene va fer-la servir al New York Magazine, però es va acabar d’establir al Regne Unit amb la revista londinenca Harper’s & Queen, en què el periodista especialista en gastronomia Paul Levy, després que el nomenessin el millor exemple de foodie que hi havia, va escriure el 1982 un article anònim en què definia en què consistia el concepte. Dos anys més tard, Paul Levy i dos autors més van publicar The Official Foodie Handbook.

[Font: neolosfera.wordpress.com]

Sem comentários:

Enviar um comentário