segunda-feira, 12 de novembro de 2018

Neolosfera: pa de coca m

Primera documentació: 14/02/1998
Tipussintagmació
ContextosLes costelletes de lletó, el pa de coca d’Aranda, el botifarró, el picadillo, el xoriço, un bon vi de la Ribera de Duero i unes postres típiques de Castella, com la llet fregida, les milfulles o les natillas mongívoles són el contrapunt ideal a l’autèntic yantar castellà. [El Periódico, 14/02/1998]
En honor a la cineasta, una habitual del local, es va crear la tapa La vida secreta de las anchoas, amb pa de coca, figa, ricotta i, esclar, anxoves. [Time Out, 3/08/2017]
ObservacionsEl sintagma pa de coca designa un pa prim, de crosta cruixent i molla lleugera, amb forats grans, de tradició antiga: el pa de coca es feia amb les restes de massa que sobraven d’altres elaboracions, que, un cop fermentades, s’estiraven sobre una planxa. Actualment, però, la massa es prepara amb oli d’oliva verge extra, que li proporciona un gust suau, i es cou en un forn de solera, cosa que fa que la base sigui totalment llisa.
Aquest pa és idoni per fer pa amb tomàquet o per preparar torrades, tant dolces com salades, per tal com combina molt bé amb sabors intensos.


[Font: neolosfera.wordpress.com]

Sem comentários:

Enviar um comentário