segunda-feira, 1 de outubro de 2018

cuina de l’àvia f


Primera documentació: 26/12/2006
Tipussintagmació
ContextosD’aquí a uns anys, potser tornem a la cuina de l’àvia, feta amb els productes acabats de recollir de la terra. [El Periódico, 26/12/2006]
Avui prepararem un plat ben tradicional, de la cuina de l’àvia, amb els cigrons com a ingredient principal. [País km 0 (La Xarxa), 5/09/2017]
ObservacionsEl món de la gastronomia ha canviat molt en les últimes dècades, fins al punt que han aparegut noves tècniques culinàries, com la deconstrucció, i plats que se serveixen tan aviat com es consumeixen, com ocorre amb el fast food. Amb tot, encara avui dia hi ha persones que prefereixen els productes de la terra i el menjar més casolà i genuí, és a dir, la cuina de l’àvia.
Aquesta etiqueta no només pretén fer referència als plats populars d’una regió, sinó que també transmet aquest sentiment de calidesa de la llar. Al cap i a la fi, tot i l’encant de les food truck, a tots ens agrada gaudir d’una trobada gastronòmica amb familiars o amics, en què no només és important el menjar —que és millor si és de la terra i ens recorda la infantesa—, sinó també l’escalfor de la bona companyia. Així, la cuina de l’àvia reivindica aquella tècnica culinària d’un temps, perquè, al cap i a la fi, ningú no cuina com l’àvia.


[Font: neolosfera.wordpress.com]

Sem comentários:

Enviar um comentário