quinta-feira, 11 de janeiro de 2018

llei de Murphy f


Primera documentació: 24/01/2007

Tipussintagmació
ContextosAquesta derivada de la llei de Murphy podria aplicar-se a la perfecció a la situació que des del setembre viuen els serveis de Rodalies de Barcelona. [El Periódico, 24/01/2007]
La peculiar llei de Murphy del futbol es va complir ahir a El Molinón, on Sporting i Espanyol van firmar unes taules que no els valen a cap dels dos. [La Vanguardia, 26/04/2017]
ObservacionsAquesta llei, que realment no ho és, es resumeix amb la frase “si alguna cosa pot sortir malament, sortirà malament”, i transmet una actitud pessimista i bastant derrotista que s’utilitza per valorar fets prou importants, com ara els que mostren els exemples, però també quotidians i més banals, com ara que una torrada sempre caigui a terra per la part que està untada amb mantega i melmelada.
Tot i que l’origen de l’expressió no és del tot clar, se n’atribueix l’autoria a Edward Murphy, un enginyer aeroespacial que dissenyava sistemes de seguretat. A finals dels anys quaranta, quan un dels seus aparells va donar unes lectures errònies i inesperades, es va adonar que el problema havia estat que els cables no s’havien connectat correctament. No se sap si la frase la va dir el mateix Murphy o si va ser una paràfrasi que en va fer algú un temps després, però la versió que ens ha arribat és la més simple.
Un dels arguments en contra d’aquesta llei és que la seva existència implicaria que els objectes inanimats tenen algun tipus de consciència que els fa reaccionar de determinada manera. El més possible és que simplement s’utilitzi per fer referència a esdeveniments que passen constantment, però dels quals només ens adonem quan ens molesten o impedeixen fer alguna cosa.


[Font: neolosfera.wordpress.com]

Sem comentários:

Enviar um comentário