terça-feira, 4 de julho de 2017

ovella negra f

Primera documentació: 21/09/1994
Tipussintagmació
ContextosEra l’ovella negra d’una família de classe mitjana. Tenia un passat de delinqüent. [El Temps, 15/04/1996]
Ja han quedat enrere les èpoques en què era l’ovella negra de Hollywood, quan es declarava públicament anarquista i defensava davant qui volgués escoltar-lo les bondats del cànem, la tela que es produeix a partir de la planta de la marihuana i que sempre ha utilitzat com a part de la vestimenta. [La Vanguardia, 22/07/2016]
ObservacionsEl sintagma ovella negra designa el membre diferent, rebel i poc respectable dins un grup poc nombrós, especialment dins d’una família. La motivació es troba en el fet que els pastors no volien tenir ovelles negres en els ramats, perquè era més costós tenyir la llana. S’hi ha de sumar que en la cultura occidental el negre s’associa amb valors negatius i, per exemple, al segle xvi a Anglaterra era un color que es considerava la marca del diable, creença que va perdurar fins ben entrat el segle xix.
Actualment, l’ús d’ovella negra ha perdut aquestes connotacions tan pejoratives, tot i que continua designant de manera negativa la persona que és diferent de la resta.


[Font: neolosfera.wordpress.com]

Sem comentários:

Enviar um comentário