segunda-feira, 10 de julho de 2017

mode avió m

mode avio
Primera documentació: 19/02/2013

Tipuscomposició
ContextosEl mode avió permet utilitzar el dispositiu sense connexió wi-fi ni mòbil. [El Periódico, 13/11/2013]
Per a Armayones, cal que a l’estiu ens posem en mode avió, és a dir, que agafem més distància amb la tecnologia. [Ara, 20/07/2016]
ObservacionsEl compost mode avió fa referència a una configuració disponible a gairebé tots els telèfons mòbils actuals que permet desconnectar totes les transmissions i les radiofreqüències, incloent trucades, la connexió wifi i les dades mòbils. El nom es va popularitzar i estendre arran de les recomanacions i prohibicions d’algunes aerolínies a tenir els telèfons mòbils activats durant els vols.
Les implicacions reals d’un telèfon mòbil amb totes les transmissions i característiques habilitades en els sistemes de seguretat, comunicació i navegació d’un avió són, encara, objecte de debat i, malauradament, de llegendes urbanes. D’altra banda, el mode avió que n’ha derivat ha adoptat un sentit metafòric, que trobem al segon context, amb el qual es fa referència a un estat de desconnexió amb el mòbil o altres dispositius electrònics per tal de gaudir de certa tranquil·litat.


[Font: neolosfera.wordpress.com]

Sem comentários:

Enviar um comentário