sexta-feira, 7 de julho de 2017

Campanya per recuperar els vols entre Catalunya i l’Alguer

La Plataforma per la Llengua considera que és imprescindible per garantir el futur del català a la ciutat sarda

La Plataforma per la Llengua ha engegat aquest dimecres la campanya "Volem volar. Catalunya - L’Alguer" per a demanar que aquests dos territoris, que comparteixen uns vincles, recuperin una connexió aèria que "sigui directa, estable i regular".
L’any passat va desaparèixer la connexió aèria entre Catalunya i la ciutat de l’Alguer després de dotze anys en funcionament. Les connexions regulars van sumar durant aquest temps més de 100.000 passatgers anuals i van permetre, segons la Plataforma, una "gran revitalització de l’alguerès, a banda d’impulsar intercanvis econòmics, culturals i socials nous".
Reclamen la intervenció dels governs català i sard per aconseguir restablir els vols entre Catalunya i l’Alguer. A través del web http://www.volemvolar.cat, els usuaris poden enviar una carta a Carles Puigdemont i Francesco Pigliaru, en què s’expressa que és cabdal per aquests dos territoris reprendre aquesta connexió aèria directa i es demana que s’organitzi una cimera bilateral de manera urgent entre els dos governs amb el compromís "inequívoc i compartit" de trobar una solució immediata a l’actual manca de connexió aèria directa entre Catalunya i l’Alguer.
La Plataforma per la Llengua exposa que la majoria de països europeus disposen "de vols regulars, permanents i directes que els connecten amb aquells indrets amb els que comparteixen vincles lingüístics i culturals estrets". Per exemple, actualment es poden trobar vols directes entre París i Port-au-Prince o Amsterdam i Paramaribo. Vols que, segons asseguren, responen bàsicament a "circumstàncies, criteris i raons històrics, culturals i lingüístics comparables al cas de Catalunya i l’Alguer". Per aquest motiu, considera aquesta reivindicació justa i necessària i confia en l’esforç dels governs i la demanda social perquè aquest vol torni a estar operatiu tan aviat com sigui possible.

[Font: www.racocatala.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário