segunda-feira, 19 de junho de 2017

La música electroacústica de nova creació catalana i balear arriba als escenaris de Nova York

L’Institut Ramon Llull organitza un focus d’activitats per promoure la música electroacústica a Nova York. En col·laboració amb els festivals Placa[base, de Palma, i Sirga, de Flix, la setmana el 19 al 25 de juny la creació musical catalana deixarà l’empremta a la la ciutat de Nova York amb acurat programa de concerts, compositors i formacions provinents de Catalunya i les Illes Balears. A més, Mateu Malondra (Placa[base Col·lectiu Instrumental) i Joan Bagés i Joan Martí Frasquier (Sirga) realitzaran una residència d’investigació i recerca a l’Abrons Arts Center, espai de creació i difusió que dona suport a la cultura més innovadora i multidisciplinària. 

Mateu Malondra i Joan Martí Frasquier
El focus arrenca dilluns 19 de juny amb una improvisació musical a càrrec de Morphosis Duo (formació integrada per dos membres del Festival Sirga: Joan Martí Frasquier  al saxo i Joan Bagés amb l’electroacústica) i el novaiorquès Kyle Motl (contrabaixista) que tindrà lloc a l’edifici Waverly de la New York University (Waverly Labs). El concert ha estat comissariat pel Festival Internacional de Música Sirga.
Morphosis Duo actuarà també el 22 de juny amb un doble concert a l’Abrons Arts Center. Aquest concert és un encàrrec del Festival de Música Electroacústica de Nova York (NYCEMF) organitzat conjuntament per Sirga, Morphosis, l'Institut Ramon Llull i Placa[base que inclourà peces de dinou compositors catalans i balears (siguin de naixement o d'adopció) que representen una mostra significativa de la varietat estilística i la profunditat de la creació musical avançada a ambdós territoris. Entre els autors que sonaran a l'Abrons Arts Center, un dels més actius fòrums culturals de la ciutat, hi ha el menorquí Francesc Llompart i els mallorquins Gemma Camps i Mateu Malondra. La peça d'aquest últim, "Sound Block Module II", estarà acompanyada per una projecció audiovisual ideada expressament per l'argentina establerta a Palma Belén Iniesta, lligada a l'última producció de Placa[base per al CAC Ses Voltes de Palma i ja col·laboradora habitual de l'associació. També són col·laboradors de l'associació cultural dos dels compositors que presentaran peces en el festival novaiorquès, Ángel Faraldo i Octavi Rumbau.
L'aterratge de la música de creació catalanobalear a Nova York continuarà el 25 de juny al Jack Theater, un local dedicat a les arts, en totes les seves varietats, ubicat a Brooklyn (www.jackny.org). Allà actuarà per primera vegada fora de Mallorca Placa Base Col•lectiu Instrumental, un grup versàtil amb el qual l'associació ha iniciat una línia de concerts i produccions pròpies dirigida a acostar la música d'avantguarda a nous espais i a nous públics. En aquesta ocasió la interpretació musical la duran a terme Ulrike Mayer-Spohn, flauta dolça i Javier Hagen, cantant. Residents suïssos i membres del duo UMS'nJIP, són dos dels onze músics integrants de l'ensemble Placa[base Col·lectiu Instrumental. Tocaran obres per a veu, flauta i electrònica de Luis Codera Puzo, Octavi Rumbau, Mateu Malondra,Javier Hagen i Joan Bagés.
En l’àmbit musical, per l’Institut Ramon Llull promoure aquesta acció significa una oportunitat significativa per contribuir en el foment i la col.laboració internacional de la nova música catalana pels circuits estables internacionals a través dels compositors, ensembles i formacions catalanes i balears de referència.

[Font: www.llull.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário