quinta-feira, 18 de maio de 2017

L'Institut d'Estudis Catalans posa en línia la publicació 'Ortografia catalana'



L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha posat en línia la versió digital definitiva de l’Ortografia catalana. La versió impresa en paper estarà enllestida el 19 de maig, i es posarà a la venda a les llibreries a partir del 7 de juny.
Des de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) s’han dut a terme diferents iniciatives per facilitar l’aplicació de la nova Ortografia catalana i també de la nova Gramàtica de la llengua catalana
Entre elles destaquen la creació d'un conjunt de dictats en línia dedicats a treballar les noves normes d’ortografia i també ha posat a disposició dels ciutadans l’eina Optimot/Nova gramàtica i ortografia, que recull les principals novetats de la reforma ortogràfica amb l’objectiu de proporcionar als usuaris un accés ràpid als continguts concrets sobre els canvis normatius.
A banda, la DGPL ha organitzat 9 Matinals de Llengua, que s'han dut a terme en diferents municipis de Catalunya, amb l'objectiu d'informar dels principals canvis. Més de 900 persones han assistit a aquestes sessions, que s'adrecen especialment a professionals de la llengua.

[Font: .gencat.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário