quinta-feira, 20 de abril de 2017

L’anticatalanisme emboscat de Jean-Luc Mélenchon, el candidat de l’esquerra jacobina francesa

El programa electoral inclou un referèndum d’autodeterminació per a Nova Caledònia el 2018



El candidat de l’esquerra a les eleccions presidencials franceses Jean–Luc Mélenchon diuen que està a favor d’un referèndum d’independència a Catalunya, així informava fa uns dies Equinox Ràdio.
Mélenchon, que encapçala el moviment d’esquerres ‘França insubmisa’, no és partidari a la independència però creu que el poble de Catalunya s’ha de poder expressar. Ha dit això Mélenchon?  De fet qui va parlar en el seu nom fou el portaveu d’Afers Internacionals de la formació, Djordje Kuzmanovic, en declaracions a Equinox.
Per saber exactament què pensa aquest candidat de l’esquerra jacobina, us recomanem escoltar directament el candidat i el que pensa respecte a les llengües “regionals” franceses, i encara més quan afirma que no existeixen minories nacionals dins la República francesa, les seves posicions polítiques respecte a la diversitat lingüística serien les equivalents al PP o Ciudadanos a l’estat espanyol.
La diferència significativa que Mélenchon és una persona amb un alt grau de formació intel·lectual i política, fet que contrasta amb la indigència intel·lectual de la classe política espanyola. Dit això el posicionament polític final és el mateix, contra la llengua catalana i contra la República catalana.
El programa electoral de ‘la França insubmisa’, però, inclou un referèndum d’autodeterminació per a Nova Caledònia el 2018. Nova Caledònia és un territori d’ultramar situat a Oceania, que depèn de l’estat francès. Mélenchon és quart a les enquestes presidencials.



[Font: www.racocatala.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário