domingo, 16 de abril de 2017

Eivissa també té un record per a tots els represaliats del franquisme

El Fòrum per la Memòria organitza un acte coincidint amb l'aniversari de la proclamació de la 2a República



Com és habitual, el Fòrum per la Memòria d'Eivissa i Formentera organitza un acte coincidint amb l'aniversari de la proclamació de la 2a República. L'entitat memorialista illenca és la impulsora d'aquest homenatge a les persones que van ser víctimes de la repressió criminal del franquisme i, en especial, aquells 58 republicans que van morir al camp de concentració de Formentera. 

Enguany, i en paral·lel a les desenes d'actes que tindran lloc al mateix temps arreu dels Països Catalans, l'acte tindrà lloc al cementeri Vell de Vila (Eivissa) aquest diumenge a les 12 del migdia. 
Els impulsors volen, d'aquesta manera, "mantenir el record d’aquestes persones assassinades o represaliades per defensar la llibertat i la democràcia". De fet, fa tot just un any, Eivissa va inaugurar un memorial en record de les seves víctimes represaliades durant la guerra civil i la dictadura. De fet, el memorial amb els noms dels represaliats és precisament on tindrà lloc l'acte d'aquest diumenge organitzat pel Fòrum per la Memòria d'Eivissa i Formentera. 
"En aquests moments en els quals organitzacions franquistes amenacen altra vegada, o es condemna persones per “ofendre” la memòria de jerarques de la dictadura feixista, és necessari seguir defensant els valors republicans", expliquen des de la secció local d'Esquerra Unida que també hi seran. 

[Foto: Arxiu Andreu Manresa - font: www.racocatala.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário