domingo, 5 de março de 2017

Els PPCC, la primera nació sense estat convidada al festival de literatura infantil més important del món

La Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya espera superar els 60.000 visitants de l'any passat

La literatura dels Països Catalans serà la convidada d'honor a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya. Hi assistiran uns 80 creadors, entre els quals hi haurà autors, il·lustradors i artistes. L'esdeveniment, el més important del món pel que fa al sector dels llibres infantils i juvenils, se celebrarà del 3 al 6 d'abril.

Enguany serà la primera vegada que una cultura que no gaudeix d'un estat ha estat convidada a assistir a aquesta fira. Hi haurà representant de tots els territoris dels Països Catalans, inclús de l'Alguer. Els últims convidats d'honor van ser Suècia, Brasil, Croàcia i Alemanya. 

La fira té una importància d'abast mundial. L'any passat hi van assistir 1.278 expositors de 74 països i 856 periodistes acreditats de 40 països, es van vendre més de 15.000 títols de 40 països i va rebre prop de 60.000 visitants (entre professionals i públic). 

Aquest dijous s'ha fet pública la programació que es presentarà per mostrar la literatura catalana durant la fira. A l'acte hi han participat diferents representats públics com també el director de l'Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, i la directora de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, Elena Pasoli.

La consellera de cultura balear, Ruth Mateu, ha afirmat que "anar de la mà [entre governs] ens enforteix interiorment, tant dins els nostres respectius territoris com entre ells, i també ens fa forts a l'exterior". En la mateixa línia, el seu homòleg català, Santi Vila, ha assegurat que "els governs hem fet la feina i ens hem sabut alinear per donar suport explícit a aquest tipus d'iniciatives". 

La directora de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, Elena Pasoli, s'ha mostrat il·lusionada amb el projecte que s'ha preparat des de Catalunya i les Illes Balears i n'ha valorat "la capacitat de saber interpretar la Fira i la ciutat" i que "realment, s'ha preparat una autèntica invasió", en referència a l'àmplia programació prevista a 10 espais de la ciutat.

Concretament, la cultura catalana estarà present en 10 punts diferents de la ciutat de la mà d'editorials catalanes, valencianes, balears, andorranes i de l'Alguer. 

Segons informa Europa Press, durant la fira hi haurà un dibuixant il·lustrant en viu l'esdeveniment i estan programades més d'un centenar de cites amb editors internacionals. Entre altres coses, també s'ha organitzat una gran exposició anomenada "Sharing a future", cafès amb autors i il·lustradors, tres exposicions i tallers de tot tipus.



[Font: www.racocatala.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário