Noam Chomsky oferirà la conferència “Crisis de la immigració” dissabte, 5 de novembre a Barcelona. Aquesta visita forma part del col·loqui anual que organitza l’Institut d’Investigació de la Universitat de les Nacions Unides sobre la Globalització, la Cultura i la Mobilitat.
La Universitat de les Nacions Unides sobre la Globalització, la Cultura i la Mobilitat convida Chomsky a Barcelona |
Escrit per Clàudia Rius
En el marc de l’Annual Guest Lecture 2016 que organitza la Universitat de les Nacions Unides sobre la Globalització, la Cultura i la Mobilitat (UNU-GCM), el professor Noam Chomsky protagonitzarà a Barcelona la conferència “Crisis de la immigració”. L’activista social i màxim referent del món de la lingüística teòrica del segle XX tractarà el moviment migratori actual a partir de la cultura, la política i la moral.
El científic, lingüista, filòsof i professor estatunidenc versarà la seva intervenció al voltant dels refugiats que viuen en ciutats poderoses i amb recursos; les reaccions dels diferents països davant aquesta situació; la crisi política i els països responsables de la creació de la crisi dels refugiats. L’acte tindrà lloc al Palau de Congressos de Catalunya aquest 5 de novembre, i tot i que l’accés és gratuït, Chomsky genera tanta expectació que per aconseguir entrar cal registrar-se prèviament enviant un correu a communications.gcm@unu.edu amb el nom complet.
A part de la seva important aportació en el món de la lingüística, de la qual destaca la creació de la teoria de la gramàtica generativa, Chomsky és internacionalment reconegut com un dels intel·lectuals amb el pensament més compromès i crític d’avui en dia. Aquest activista ha renegat obertament tant de la política exterior americana com del deix neoliberal cap on ha derivat el capitalisme global. Segons ell, els interessos de les classes altes han passat per sobre de les necessitats i els interessos de la gran majoria.
Però per què l’UNU-GCM convida Chomsky? L’Institut d’Investigació de la Universitat de les Nacions Unides vol convertir-se en un centre d’investigació preeminent que se centri en la globalització, la mobilitat i la cultura a través de la migració i els mitjans. L’UNU pretén reflexionar i incidir en la diversitat cultural, els drets humans i la democràcia en el context de globalització actual. Per fer-ho, aquest institut se centra en els fenòmens de la migració com a contrast de l’era actual de globalització, tema davant el qual caldrà veure com reacciona Chomsky.
[Foto: Andrew Rusk - font: www.nuvol.com]
Sem comentários:
Enviar um comentário