sexta-feira, 15 de abril de 2016

Còrsega s'uneix a altres 12 nacions sense estat i els governs, la construcció de #AnotherEurope amb l'EPT

EPT roda de premsa durant l'Assemblea General de 2016 a Còrsega transmet missatge de canvi
Còrsega, Catalunya, Escòcia, País de Gal·les, el País Basc ... .Els Pobles d'Europa prenen el seu futur en les seves pròpies mans a través de la democràcia i l'autodeterminació. Aquesta és l'única manera de construir #AnotherEurope de ser socialment justa, inclusiva i respectant plenament la diversitat.
Aquest és el missatge de l'Assemblea General de l'EPT 2016 que va començar avui a Aiacciu / Ajaccio, Còrsega. 
"El poble de Còrsega han demostrat al desembre passat que volen un canvi, volen ser finalment respectat com a nació independent, amb el seu propi llenguatge. Una nació que estableix nous objectius per al seu futur", va dir el president de l'EPT François Alfonsi, afegint que ara és el torn de París per entendre aquest missatge i iniciar un diàleg substancial sobre aquests temes i sobre els presos polítics corsos.
El secretari general de l'EPT i secretari d'Estat del govern català per a Assumptes Internacionals Jordi Sole va fer un paral·lel entre el que està succeint actualment a Còrsega i el procés en curs per a l'establiment d'un estat català independent. "Es tracta de les persones que han de decidir i sempre ha de respectar la seva voluntat democràtica. Sobretot en temps com aquests, on el terror i l'agonia humana estan entrant a les nostres cases tots els dies, tots hem de revisar la nostra manera de pensar".
També va confirmar que el president del Govern de Còrsega, Gilles Simeoni, visitarà Barcelona el 18 d'abril.
EPT MEP Marc Demesmaeker va elogiar el sorgiment del moviment d'autodeterminació a Còrsega i va esmentar que a més de ser un diputat de Flandes, ell és també un eurodiputat cors i un eurodiputat de tots els pobles que estan representats en l'EPT, però encara no directament al Parlament Europeu.
L'Assemblea General de l'EPT ha adoptat una sèrie de declaracions en relació amb la protecció de minories, la situació al País Basc, l'ús de la llengua materna, la crisi dels refugiats, la qüestió kurda i Palestina. També va aprovar les sol·licituds de la Lliga Socijaldemokrata Vojvodine (LSV) de Sèrbia i Kaszëbskô Jetnota (KJ) de Polònia es converteixi en l'EPT associats i membres observadors, respectivament.
Llegiu aquest comunicat de premsa en cors.

[Font: www.e-f-a.org]

Sem comentários:

Enviar um comentário