sábado, 27 de fevereiro de 2016

La Generalitat assegura que la sentència del TSJC no modificarà la política lingüística catalana

El Tribunal ha anul·lat aquest dijous que el català sigui la llengua obligatòria de comunicació del personal de l'administració

"No hi haurà cap canvi en les relacions de comunicació amb el ciutadà pel que fa a la llengua". Així ho ha assegurat la directora general de Política Lingüística del govern, Ester Franquesa, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya publiqués ahir l'anul·lació del català com a llengua obligatòria de comunicació.
El TSJC ha estimat un recurs d'un professional sanitari de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, que es queixava del protocol d'usos lingüístics en el sector públic. El Tribunal ha tombat els punts que estableixen que "el català ha de ser llengua  de comunicació entre el personal, tan presencial com per telèfon, en la megafonia, en les reunions de feina i especialment davant de terceres persones: usuaris i els seus familiars, i personal sanitari o laboral o extern". La sentència també anul·la part de l'article que precisa que la documentació interna, com nòmines o contractes, ha de ser en català.

Franquesa ha assegurat que es tracta d'una "sentència política", que "es continuarà atenent en català com fins ara i prevaldrà el dret del ciutadà a utilitzar la llengua que vulgui". I és que allò que el magistrat considera "contingut imperatiu" i que "s'extralimita en el marc normatiu fixat per l'Estatut de Catalunya", Franquesta recorda que "fa més de 35 anys que s'està seguint".

[Font: www.racocatala.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário