domingo, 13 de janeiro de 2013

La nostra Declaració de Sobirania és la Declaració d’Independència

Identitat Catalana ha elaborat la seva pròpia Declaració de Sobirania, ara que és objecte de debat polític. Tots els partits volen evidenciar en el redactat la seva visió del procés i, també, la Catalunya que ells anhelen. Identitat Catalana participarà activament per guanyar una futura consulta, que és el camí que prefereixen els partits majoritaris, però, tot i així, volem remarcar una altra vegada que creiem més encertada la via de la declaració unilateral d’independència. Aquesta és la nostra declaració:
Sabedor de la voluntat majoritària del poble de Catalunya, el Parlament de Catalunya acorda declarar la independència de la Nació Catalana i iniciar el procés per dotar-la de totes les estructures d’estat necessàries en el menor temps possible d’acord amb els principis següents:
1) Sobirania. El poble de Catalunya té, per legitimitat històrica, cultural i identitària, caràcter de subjecte polític, jurídic i nacional sobirà.
2) Integritat territorial. El Parlament de Catalunya té postestat legal i legítimat per legislar i governar sobre els territoris del Principat, que fins a dia d’avui han estat, administrativament, a la Comunitat Autònoma de Catalunya i al Consell General dels Pirineus Oriental. I així ho farà.
3) Reunificació nacional. El Parlament de Catalunya facilitarà a tots els territoris catalans no pertanyents al Principat l’annexió a l’Estat català. 
Parlament de Catalunya, gener de 2013.
[Font: identitatcatalana.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário