sexta-feira, 25 de abril de 2014

'El vent s'aixeca', l'últim somni de Hayao Miyazaki

La pel·lícula és una joia de l'animació i del cinema en general, amb la qual el director ens convida a volar i a perseguir els nostres somnis
Per Alèxia L. Ferret
El guanyador d’un Oscar, Hayao Miyazaki, s'acomiada del cinema amb un homenatge als somiadors. ‘El vent s'aixeca’ és una joia de l'animació i del cinema en general, amb el qual el director de dibuixos animats més important de les últimes dècades ens convida a volar i a perseguir els nostres somnis.


El film resumeix el millor del seu estil visual, estilístic i narratiu. Un drama clàssic sobre la persecució dels somnis i una emocionant història d'amor en la qual no falta la màgia de totes les seves pel·lícules, encara que els elements màgics i sobrenaturals, tan habituals en la seva filmografia, hagin desaparegut gairebé per complet.

La pel·lícula va néixer amb polèmica, perquè narra la vida de Jiro Horikoshi, l'home que va inventar els avions de combat Zero, que van ser utilitzats en l'atac a Pearl Harbor durant la Segona Guerra Mundial i que estaven considerats els millors avions de l'època per la seva maniobrabilitat i llarg abast. 

‘El vent s'aixeca’ va ser nominada a l'Oscar a la Millor Pel·lícula d'animació i es va convertir en la cinta més taquillera del 2013 a Japó. S'estrena aquest divendres 25 d'abril als cinemes del nostre país. 




[Font: www.elsingular.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário