sábado, 11 de março de 2017

La cultura popular peruana i la seva expressió en l’artesania



Roberto Villegas Robles
en una fotografia recent.
La cultura popular té el seu motor en les accions de diverses persones que la mantenen viva i la perpetuen al llarg del seu dia a dia. Amb tot, són molt necessaris els investigadors i figures que dediquen els seus esforços a recopilar i fer possible que el riu de la història no s'endugui aquestes manifestacions. Roberto Villegas Robles, investigador i professor especialista de la cultura peruana, és un d'aquests perfils fonamentals per entendre el llegat de les tradicions del seu país.

Amb l'organització de l'entitat Patrimoni Cultural y Natural 2.0, Villegas, qui als seus més de vuitanta anys, manté una bona salud i gran capacitat comunicativa, impartirà la conferència Artesania peruana: història viva el proper dimarts 14 de març a les 18:30h al Centre d'Artesania de Catalunya (Carrer Banys Nous, 11, de Barcelona). A la sessió, d'entrada gratuïta, es projectarà el documental Telar de cintura.
Invitació conferència
de Roberto Villegas.


Villegas ha sovintejat la creació artística, fet que li ha permès completar la seva visió acadèmica, i és per aquest motiu que la seva visió, la qual compartirà a la ponència, és un compendi que relaciona l'artesania des d'una visió transversal, que traça un recorregut per la religió, l'alimentació, la medicina... El docent peruà al llarg de la seva carrera ha tingut una excel·lent relació amb la ciutat de Barcelona, des de finals dels anys setanta, quan hi va fer estada amb motiu de la publicació d'un llibre sobre la història tradicional peruana, de l'editorial barcelonina Blume. El llibre finalment no va veure la llum, però Villegas va tenir l'oportunitat de conèixer artistes catalans com Joan Miró, o el fotògraf Català-Roca, i va marcar l'inici de la relació de Villegas amb la ciutat, un vincle que ha mantingut al llarg del temps.


L'acte de la conferència Artesania peruana: història viva, compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Institut del Patrimoni Cultural Immaterial (IPACIM), l'editorial Altaïr, entre d'altres. 


[Font: www.tornaveu.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário