terça-feira, 13 de dezembro de 2016

La fotògrafa Cristina Nuñez exposa 10 anys d'autoretrats al MAIF Social Club de París

La fotògrafa Cristina Nuñez (Figueres, 1962) va crear l’any 2005 The Self-Portrait Experience, un mètode artístic basat en l’exploració dels propis sentiments i emocions mitjançant l’autoretrat. L’exposició ‘Higher Self’ recull el treball de 10 anys de retrats propis i aliens creats a partir del sistema ideat per Nuñez, i que ha impartit internacionalment a través de tallers on ensenya als participants a fotografiar el seu jo més íntim. ‘Higher Self’ es pot veure al MAIF Social Club de París fins el 15 de desembre.

‘The Self-Portrait Experience’ / © Cristina Nuñez
‘Higher Self’ reuneix un corpus de fotografies realitzades durant els tallers pràctics de The Self-Portrait Experience, creat per Cristina Nuñez l’any 2005. Els participants són convidats a exposar davant la càmera un sentiment o emoció que els hagi acompanyat durant la seva vida i els sigui familiar –còlera, por, desesperança- per així construir la seva obra. Contemplar i seleccionar les imatges seguint les instruccions de Nuñez dóna lloc a un intens procés d’exploració dels propis sentiments i emocions.
Cristina Nuñez (Figueres, 1962) és una fotògrafa autodidacta amb obra publicada i exposada internacionalment.
Havent passat una adolescència turbulenta, marcada per les drogues, Nuñez ha dedicat la seva vida a la fotografia d’autoretrat com a forma d’autoteràpia, com a exploració de la identitat personal i creativa i com a via per elevar l’autoestima, especialment en moments de crisi. L’any 2007 va crear el projecte ‘Someone to love’, una autobiografia a través d’autoretrats, fotografies familiars, vídeos i texts, que va ser exposada al Mois de la Photo de Montreal 2011. La versió en pel·lícula de ‘Someone to love’ va rebre el Celeste Prize 2012, i l’obra ‘But Beautiful’ el Prix de la Critique 2013 de Voies Off, Arles.


[Font: www.llull.cat]

Sem comentários:

Enviar um comentário