terça-feira, 27 de junho de 2017

micropoble m

Primera documentació: 5/05/2008
Tipuscomposició culta
ContextosTot i aquesta elevada xifra, només el 9% de la població censada viu en aquests micropobles. [Segre, 5/05/2008]
La idea del projecte és això: fixar-s’hi, parar en aquests poblets, la majoria dels quals tenen noms desconeguts per a la majoria de la població catalana i veure una mica com estan, quins reptes tenen, què tenen de bo i què tenen de dolent, com han viscut aquests últims anys en què Catalunya, com el món, ha canviat moltíssim, i, per tant, veure com han canviat aquests micropobles de Catalunya. [La Tarda (La Xarxa), 19/01/2017]
ObservacionsA Catalunya hi ha 948 municipis, dels quals més d’una tercera part, 332, tenen menys de 500 habitants. Quant a població representen un 1 %, però ocupen més d’un 40 % del territori i en nombre tenen un pes notable en l’administració local, amb unes necessitats i especificitats que els diferencien de poblacions amb un nombre d’habitants més gran. Per tal de millorar la situació d’aquests municipis, el 2008 es va constituir l’Associació de Micropobles de Catalunya, que és com van decidir autoanomenar-se, en detriment d’altres formants cultes grecs (brevi-oligo-) o llatins (mini-) que signifiquen, igualment, ‘petit’.
El 2016 es va publicar el llibre Microcatalunya. Un viatge pels pobles més petits, fruit d’un projecte de Marc Serena i Edu Bayer, que fa una ruta per una cinquantena de micropobles, amb fotos, mapes i sons. A més, té una pàgina web que dona accés a les fitxes informatives de cadascun dels 332 municipis.


[Font: neolosfera.wordpress.com]

Sem comentários:

Enviar um comentário