terça-feira, 18 de dezembro de 2018

Claudia Piñeiro, premi Pepe Carvalho


“Els llibres de Claudia Piñeiro s’esperen, es llegeixen i es recorden”. Amb aquestes paraules el jurat del Premi Pepe Carvalho ha decidit atorgar el guardó a l’escriptora argentina. Piñeiro és una de les autores argentines més traduïdes a altres idiomes, amb milers de lectors a tot el món, i ja ha obtingut diversos premis nacionals i internacionals per la seva obra teatral, literària i periodística.
Claudia Piñeiro 
El jurat, format  Carlos Zanón, Antonio Iturbe, Marta Sanz, Xon Pagès, Daniel Vázquez Sallés i Sergio Vila-Sanjuán ha pres la decisió de manera unànime, al·legant que “Piñeiro és un referent ètic i literari per les Lletres del seu país i fora d’ell”, ja que gaudeix d’un “talent innat a l’hora d’explicar històries amb la dosi adequada de suspens”.
Claudia Piñeiro, a part d’escriptora, també és dramaturga, guionista, i col·laboradora en diferents mitjans gràfics. És autora de Las viudas de los jueves, Tuya, Elena sabe, Las grietas de Jara, Betibú (Alfaguara, 2011, Un comunista en calzoncillos, Una suerte pequeña i Las maldiciones. Algunes de les seves novel·les, a més, han estat adaptades per al cinema i la televisió.
El premi l’atorga l’Ajuntament de Barcelona, i va destinat a autors amb una destacada trajectòria en novel·la negra. El títol del guardó fa referència al detectiu Pepe Carvalho, personatge de les novel·les de Manuel Vázquez Montalbán. En aquest cas, el jurat ha considerat que la trajectòria de Piñeiro ha estat “des de la seva primera novel·la, una bona i refrescant notícia per als lectors del gènere negre.”
L’autora rebrà el premi el pròxim 31 gener al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona en el marc del festival BCNegra, que tindrà lloc entre el 24 de gener i el 3 de febrer de 2019.



[Foto: ICUB - font: www.nuvol.com]

Sem comentários:

Enviar um comentário