segunda-feira, 26 de setembro de 2016

Ha mort Àngel Garcia, reconegut realitzador de dibuixos animats

El dibuixant Àngel Garcia i Vidal va morir ahir dilluns a l’edat de 93 anys. Gran part de la seva carrera professional va estar vinculat a Estudis Moro, on es formà com a realitzador de filmets publicitaris. Més endavant i durant molt de temps col·laborà amb la industria nord-americana del cinema de dibuixos animats, fins que va ser cridat per Televisió Espanyola per participar com a realitzador en el projecte d’una sèrie de dibuixos animats sobre El Quixot. Àngel Garcia va ser un dels quatre dibuixants que van crear i animar els personatges d’aquella sèrie que fou emesa amb gran èxit durant anys i en diversos països.

Dibuix d'Àngel Garcia per a Tornaveu.
Més endavant va dirigir Peraustrinia 2004, produïda per Fermí Marimón sobre guió de Joan Marimón. La realització d’aquell gran projecte de cinema d’animació durà més de tres anys i després de ser estrenada a les pantalles dels cinemes convencionals, ha estat passada per les televisions d’una vintena de països.
Malgrat jubilar-se professionalment en finalitzar la producció de Peraustrinia 2004, Àngel Garcia no va deixar la vocació pels dibuixos animats ni la creació d’acudits que publicava en diversos mitjans, com en la revista humorística de l’Associació de Premsa Comarcal i també en la revista Delta del Prat de Llobregat, degana de la premsa del Baix Llobregat. 

El dibuixant se sentia molt vinculat al teixit associatiu i va presidir durant anys l’entitat que creà l’Escola de Dibuix i de Pintura del Prat -la ciutat on ha viscut tota la vida- de la qual han sorgit alguns reconeguts animadors. A més, va col·laborar durant les primeres edicions de Tornaveu amb dibuixos que il·lustraven els articles.

A continuació us deixem el film Peraustrinia 2004, que es pot veure a través de Youtube.



[Font: www.tornaveu.cat]


Sem comentários:

Enviar um comentário